Dobrodružství v australské poušti

„Květy v poušti“ od Elizabeth Haran je dobrodružný romantický příběh, u kterého si přijde na své každý. Jak milovník dobrodružství, tak romantická duše, ale i ti, kdo rádi čtou knihy z jiného prostředí a jejichž pomocí poznávají jiné země a kultury. [ více ]

čtvrtek 17. duben 2014 13:22 | Reputace článku: 4,05

Přátelé navždy

Pro tuto autorku poněkud netradiční román.[ více ]

pátek 28. březen 2014 19:40 | Reputace článku: 4,49

Povídky toaletní

Humor záchodový nebo naopak luxusní?[ více ]

středa 19. březen 2014 20:16 | Reputace článku: 8,34

Večerní skandál

Ženský román od autorky Loretty Chaseové se ničím nevymyká ze zajetých kolejí tohoto žánru. A je to dobře. Když si chci odpočinout u jednoduché mírumilovné četby, je toto přesně to, co hledám[ více ]

neděle 9. únor 2014 22:08 | Reputace článku: 5,27

Irský společenský román

Společenský román z prostředí současného Dublinu. To je „Šarlatové pírko“ od Maeve Binchy. Tato autorka bohužel před nedávnem zemřela, ale její knihy jsou stále populární. Maeve Binchy patří k nejuznávanějším irským autorkám. [ více ]

neděle 2. únor 2014 21:34 | Reputace článku: 6,14

Žádné čtení pro citlivky

Afrika je krutá země. A také nádherná. Ale krutá…[ více ]

sobota 1. únor 2014 21:01 | Reputace článku: 8,16

Knižní verze porna

Poslední dobou se vyrojilo velké množství erotických románů, kterým se mi dařilo úspěšně vzdorovat a v podstatě je ignorovat. [ více ]

pátek 17. leden 2014 12:31 | Reputace článku: 7,62

Pokoj smrti

Kvadruplegik Lincoln Rhyme poprvé vyráží do terénu a hned málem přijde o život.[ více ]

čtvrtek 9. leden 2014 23:03 | Reputace článku: 8,03

Co bude dnes k večeři?

Otázka zní jednoduše, ale pro mnohé z nás je opravdu zapeklitá. [ více ]

pátek 3. leden 2014 21:36 | Reputace článku: 7,47

Kouzelný rendlíček našich babiček

Většina z nás vzpomíná na babiččiny dobroty celý život. Čím to je, že od ní to vždy chutnalo nejlépe? Jak to, že ať se snažím sebevíc, nikdy nedosáhnu přesně stejného výsledku, jako ona? Co dělala jinak? Co mi zatajila? Asi nic… Prostě a jednoduše máme její jídlo spojené s láskou a atmosférou, s nostalgií a spoustou krásných vzpomínek. Hodně lidí, včetně mě, má čichovou paměť. Znamená to, že když cítíme nějakou, pro nás speciální vůni, okamžitě se nám vybaví situace nebo osoba, místo nebo čas. Např. hodně lidí když cítí vanilku nebo skořici, vybaví si Vánoce. [ více ]

pátek 1. listopad 2013 20:30 | Reputace článku: 7,31

Co je to pometlo?

Jak se stravovali naši předci? Co měli dobrého k večeři po těžké práci nebo co se objevovalo na tabulích v hodovních sálech? Na čem jste si mohli pošmáknout v hostincích?[ více ]

pondělí 14. říjen 2013 13:37 | Reputace článku: 7,79

Česká detektivka

Ani nevím proč, ale vždy jsem byla tak nějak zaujatá proti českým detektivkám (vyjma těch historických). [ více ]

neděle 13. říjen 2013 15:29 | Reputace článku: 9,70

Příběh misionářů v Indii

Že to křesťanští misionáři neměli lehké nikde na světě je známá věc.[ více ]

pondělí 23. září 2013 11:06 | Reputace článku: 7,01

Od Babinského po Kajínka

Vždycky se kradlo, lhalo a vraždilo. [ více ]

neděle 22. září 2013 19:52 | Reputace článku: 8,01

Tajemná místa v Čechách

Narazila jsem na moc hezkého průvodce po 77 tajemných místech v Čechách. Napsali ho Ivo Paulík a Jiří Pucholt a vyšla letos v edici Universum. [ více ]

úterý 17. září 2013 12:16 | Reputace článku: 9,40

Můžeš-li se vdát dnes, neodkládej to na zítřek

Spisovatelka Alena Jakoubková se stala mojí oblíbenkyní potom, co jsem si přečetla její „Poslední tango s Carmen“. Když jsem dočítala poslední stránky, tak jsem věděla, že si chci přečíst něco dalšího. Mimo jiné mě velmi baví její názvy knih. Připadají mi opravdu vtipné. [ více ]

pondělí 16. září 2013 12:05 | Reputace článku: 9,36

Diskutované historické romány

Už jsem se setkala s mnoha názory na historické romány pro ženy (ale proč jen pro ně?).[ více ]

čtvrtek 5. září 2013 19:51 | Reputace článku: 7,02

Co se děje v mysli umírajících?

Je pár lidí, kteří tvrdí, že to ví. Třeba můj tchán. Jinak velmi racionální a realistický člověk. [ více ]

pátek 23. srpen 2013 06:54 | Reputace článku: 11,55

Na Velké Moravě se děly věci!

Jak už jsem tu několikrát psala, opravdu miluji historické detektivky. Přenese mě to do jiné doby, do úplně jiného světa. [ více ]

čtvrtek 22. srpen 2013 06:15 | Reputace článku: 12,20

Jakou máte nejraději kuchyni?

Kolik na světě lidí, tolik různých chutí a preferencí. [ více ]

středa 14. srpen 2013 07:19 | Reputace článku: 9,11

Martina Bubeníková

Martina Bubeníková

recenze knih a rozhovory s lidmi ze světa literatury

Recenze knih, které mě zaujaly a rozhovory s lidmi, které obdivuji, převážně ze světa literatury. Nečekejte negativní recenze. Když se mi kniha nelíbí, tak se s ní nebudu dále obtěžovat. Natož, abych o ní psala...

REPUTACE AUTORA:
0,00

Tipy autora

Oblíbené blogy